• NYHETER

    Information om projekt levererade av Accus. 

    Nyheter
rss

ÅRETS SKYLT 2015

 

"Skyltpriset 2015 går till biograf Panoraskylten. På klassiskt neonskyltsmanér lyser Panoraskylten som en fyrbåk i stadsrummet för att vägleda besökare till Panorabiografen. Utformningen knyter an till en välkänd biografskylttradition och placeringen på byggnadens hörn garanterar maximal exponering och nytta.
Juryn ger skyltpriset till Panoraskylten, för dess höga ambition, träffsäkra placering och fina utförande"

 

 


MALMÖ LIVE

På uppdrag av Skanska, Malmö Stad och Clarion Hotel har vi levererat skyltar till Malmös nya mötesplats Malmö Live. Skyltarna tillverkade i mattborstad mässing och strukturlackerad aluminium ska vägleda besökare och hotellgäster. Mycket vikt har lagts vid tillgänglighetsanpassning. T.ex är samtliga rumsskyltar till hotellet utförda med punktskrift i mässing. Bakom leveransen föreligger omfattande projektering med design, flödesanalys, koordinering m.m. Sammanlagt åtta montörer har med stor noggrannhet monterat de över 1000 skyltar som projektet omfattar. Inom ramen för projektet har även fönster folierats med kontrastmarkering. För Clarion Hotel har vi även bistått med dekor till rummen i form av t.ex frostning av badrumsglas samt planprint direkt på dörrar. 


 


KRISTALLEN - LUNDS KOMMUNTill Lund kommuns nya kommunhus Kristallen fick Accus leverera all skyltning såväl inomhus som utomhus. Utomhus levererades LED-skylt som integrerades i fasadskivorna. Samt en markskylt i härdat laminerat glas. På insidan monterades taktila skyltar med punktskrift utförda enligt gällande krav för god tillgänglighet. Hänvisningsskyltning i färgat glas samt från vårt system Accus Variabel monteras runt om i byggnaden för att visa vägen. Insynsskydd i form av en modern stiliserad pixelrastrerad siluettbild av Lund applicerades på en stor mängd glasväggar till mötesrum. 

 


SONY

Accus levererade skyltar till Sony Ericsson i Sverige, England, Frankrike och Indien. I samband med omprofilering till Sony fick vi det förtroendefulla uppdraget som omfattade design och leverans av skyltar. För Lund, Kista och London ansvarade vi för byte av samtliga skyltar. Montaget utfördes delvis under natten inför stundande invigning. Vi fick i uppdrag att designa och säkerställa all skyltning även till USA, Kina och Dubai. Dessa skyltar tillverkades sedan av lokala skyltleverantörer. Uppdraget omfattade även design och leverans av enhetlig receptionsskyltning till 16 kontor. 

 CEMENTA


När Cementa uppförde Malmös näst högsta byggnad fick vi möjlighet att vara med och projektera tre stora skyltanläggningar. Mot den vitpigmenterade betongsilon monterade vi tre stycken 30 meter långa LED-skyltar. Att arbetar med dubbla kranar på 50-80 meters höjd i tidvis blåsigt hamnläge var något vi tog i beaktan i samband med produktion av skyltarna. All styrteknik med transformatorer installerades inuti silon. Skyltarna prisades av Malmö stad med stadsbyggnadspriset ”Årets skyltpris” 2013. 

Efter projektet fick vi ännu ett projekt från Cementas systerbolag Ghacem som projekterade en silo i Thema, Ghana. Vi utförde förstudie på plats, tillverkade bland annat runda skyltar med en diameter på sex meter som skeppades med båt till Ghana. Våra montrörer var med under installationen och övervakade montaget som utfördes av lokala montörer. 

 


SPARBANKEN SKÅNE

Accus fick förtroendet att profilera om Färs och Frosta Sparbank, Sparbanken 1826 och delar av Sparbanken Öresund när det förenades under nya namnet Sparbanken Skåne. Glasskyltar med invändig LED-belysning pryder nu de 43 kontoren runt om i Skåne. Även numera Sparbanken Skåne Arena i Lund har försetts med nya uppdaterade skyltar in- och utvändigt.


TRIANGELN
  

För Vasakronan och NCC fick Accus det stora förtroendet att profilera Triangeln i samband med till- och ombyggnad. I vårt uppdrag ingick framtagning av skyltprogram för butiker inomhus samt skyltning utomhus. Vi fick i uppdrag att vara den instans som godkände att respektive butik följde det fastställda skyltprogrammet. I projektet arbetade vi i tät dialog med bland annat Fojab och Sydark för att skyltarna skulle bli en del av helheten. Den invändiga hänvisningsskyltningen tillverkades i spännande material såsom corian® och träfanér. Vi levererade även digitala skyltar med integrerade informationsskärmar samt interaktiva touchskärmar.